Veliler Şikâyetçi: Özel Okul Fiyatları 2023



   Özel okul fiyatları 2023 yılında velileri epey zor bir sürece itmiştir. Veliler özel okul fiyatları 2023 yılında artınca çeşitli şikâyet platformlarında çözüm bulmaya çalışmıştır. Çocuklarına güzel bir gelecek sağlamak her anne babanın en büyük amacı tabi bunu yaparken devlet okullarından çok özel okulları tercih ediyorlar. Gerek imkânların daha geniş olması gerek sınıftaki öğrenci sayısı gerek öğretmenlerin kalitesi olsun özel okulları tercih etmekte birer sebep olabiliyor. Veliler girdikleri kapsamlı araştırmalardan sonra hem memnuniyet durumuna hem de kendi bütçelerine uygun bir özel okula göndermek istiyorlar çocuklarını.


    Geçtiğimiz yıl içerisinde özel okul şikâyetleri bir hayli artış gösterdi. Özellikle Ağustos ayı ve Temmuz ayı kıyaslandığında şikâyetlerin %164 artmış olduğunu görmekteyiz.

https://kotucikti.com/uploads/0041/41123/2023/01/13/ozel-okul-sikayetleri-2023.jpeg

Özel Okulları Fiyat Artışına İten Sebepler Neler?



    Özel okul fiyatları 2023 yılı itibari ile oldukça artış göstermektedir. Özel okulların gelirleri kadar pek tabii giderleri de olmakta. Yükselen enflasyonlarla birlikte artan maliyetler onları da fiyat artırımına gitmeye zorlamakta. Bu senaryo gayet normal ama bunu fırsat bilerek enflasyonun üzerinde girdilerini arttırmaya çalışan özel okullar da bulunmakta. Hal böyle olunca veliler özel okullarla ilgili şikâyetlerini ulaşabildikleri her platforma iletmektedirler.

Özel okullar da malumunuz pandemi sürecinde bir hayli zorluk çektiler belki de bunun faturasını velilerden çıkarmak istiyorlar fakat böyle bir aşamaya gelindiğinde velilerin özel okullara cevabı da pek sert olmakta.   


Veliler Özel Okulları Neden Şikâyet Ediyor?

    Veliler özel okulları neden şikâyet ediyor sorusunun birden fazla cevabı olabilir. Ancak özel okul fiyatları 2023 yılında artış göstermesiyle beraber şikâyetlerin bu yönde olduğunu söyleyebiliriz.

Hemen hemen şikâyetlerin %50 ye yakını özel okulların fiyatlarından kaynaklanmakta , %40 a yakını ise özel okulların yetersizliğinden şikâyetçi, %26’lık bir kesim ise öğretmenlerden ve eğitim kalitelerinden şikâyetçi olmuş. Genel tabloya göz atıldığında hepimiz görüyoruz ki özel okul fiyatları birçok ebeveynin cebini yakmış durumda.

Veliler Neden Özel Okul Tercih Eder?

Veliler neden özel okul tercih eder ya da neden özel okul tercih etmeliyim gibi sorular kafanızı karıştırıyor olabilir. Bir çocuğun nasıl eğitileceği sorusu, bir velinin sorabileceği en önemli sorulardan biridir. Birçok velinin mücadele ettiği temel bir seçim, devlet okulu ile özel okul arasındaki seçimdir. Veliler, nihai olarak çocuklarına fayda sağlamayacaklarsa, gereksiz harcamalar yapmak istemezler. Ne de olsa, birçok devlet okulu öğrenci yetiştirme konusunda mükemmel bir iş çıkarıyor. 

Ancak devlet okullarının öğrenim ücreti olmadığı doğru olsa da özel bir eğitimin faydaları, yerel seçeneklere bağlı olarak maliyetlerden çok daha ağır basabilir. Özel okullara giden öğrenciler akademik olarak daha zorlanabilir, daha net değer sistemlerine maruz kalabilir, öğretmenlere daha fazla erişim sağlanabilir ve kendilerini yerel devlet okulu seçeneklerinden daha güvenli hissedebilirler. Çocuğunuz için özel eğitim almaya karar verirseniz, araştırma sürecini erkenden başlatın. Özel okullara girişte rekabet olabilir ve çocuğunuz için mükemmel olan ve onun da kabul edileceği bir okul bulmak biraz zaman alabilir.  Özel okul şikâyet etmemek için veliler oldukça dikkatli ve titiz bir araştırma yapmalıdır.

 

 

Sonradan Şikâyet Etmemek İçin Özel Okul Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

    Özel okul seçimi nasıl yapılmalıdır sorusunun cevabı değişkenlik gösterecektir. Bütün veliler gelecekleri olan çocuklar için en iyisini istemektedir fakat en iyisini de imkânları ölçüsünde sağlamak zorunlalardır. Öncelikli olmasa da en büyük etkenlerden birisi özel okulun fiyatı. Herkes kendi bütçesine göre bir özel okul seçimi yapmaktadır. Özel okul tercih etmenin en büyük sebeplerinden biriside imkân ve kalite olanaklarıdır. Bunların dışında işe aşağıda sıralanana kriterlere dikkat etmekte büyük fayda sağlanacaktır.

·         Seçtiğiniz özel okulun kurumsal yapıya sahip olması

·         Teknolojik altyapı ve materyallerin rahatlıkla sağlanabiliyor ya da var olması

·         Okulun normal hayatta bir ismi olmalı bir imaja sahip olmalı

·         Özellikle okula ait şikâyetlere ve yorumlara dikkat edilmeli

 Tüm bu kriterleri tutturduğunuz bir seçenek bulduğunuzda özel okulları şikâyet etme oranınızı bir hayli düşüreceksiniz.

Özel Okulların Dezavantajları Nelerdir?

Özel okulların dezavantajları nelerdir ya da özel okulların kötü yanları nelerdir diye merak ediyorsanız bu maddeleri sizler için sıraladık.

Özel okulların dezavantajları;

  • Özel okulun maliyeti çok fazla tutabilir.
  • Öğrencilerin kabul edilmek için bir giriş sınavını geçmeleri gerekebilir.
  • Konularda daha az çeşitli seçenekler.
  • Özel ihtiyaçları olan öğrenciler için daha özenli bir özel okul seçeneği bulunmalıdır.
  • Öğrenciler genellikle üniforma giymek zorundadır.
  • Özel okul, devletten para almayan ve bir grup özel kişi tarafından yönetilen bir okuldur.
  • Devlet hükümeti yerine özel bir grup insan tarafından kurulan, yönetilen ve sürdürülen, genellikle öğrencilerden eğitim ücreti alan ve genellikle belirli bir din, felsefe ve bakış açısını takip eden bir okul,
  • Özel okullar, sınav puanlarının yanı sıra daha yüksek mezuniyet oranına sahip olma eğilimindedir.
  • Özel okullar, okul sistemine para bağışlayan varlıklı bireylerden daha fazla para alabilir.

Özel Okul Fiyatları 2023

Özel okul fiyatları 2023 yılında beklenenin üstünde artış göstermiştir. Özel okul fiyatları bulunduğunuz şehir, ilçe ve okula göre farklılık gösterecektir. Özel okul fiyatlarını öğrenmek için beklentilerinize uygun olan okulu aramalısınız. Özel okul fiyatlarından şikâyetçi iseniz buraya tıklayarak şikâyet oluşturabilirsiniz.