Instagram Hesabım Çalındı! Ne Yapabilirim?

Son zamanlarda sosyal medyanın sıkça kullanılması nedeniyle pek çok yeni mağduriyet ortaya çıkmaktadır. Bunlardan sıklıkla karşılaştığımız instagram hesabının çalınmasıdır. Instagram hesabım çalındı ne yapabilirim sorusuna yönelik çok fazla arama yapıldığı verilerle ortaya konulmuştur. Çeşitli uygulamalar, iki faktörlü güvenlik doğrulamasının olmaması, her gelen linke tıklamak ve daha başka nedenlere bağlı olarak instagram hesabınız çalınabilir.

Bu yazımızda sizlerle internette sıkça sorulan "sosyal medya hesabım çalındı ne yapmalıyım?" , "instagram hesabım çalındı ne yapmalıyım?" , "facebook hesabım çalındı ne yapmalıyım?", "instagram hesabım çalındı nereye şikâyet etmeliyim?" sorularından birine cevap bulmaya çalışacağız. Instagram hesabınız çalındığında neler yapabileceğiniz ile ilgili bilgi sahibi olmak için yazımızı okumaya devam edin. Çalınan instagram hesabınızı şikayet edebilirsiniz. Instagram ile ilgili daha önce yazılan şikayetleri okumak için tıklayın.

instagram hesabım çalındı ne yapabilirim?

Instagram Hesabım Çalındı Nasıl Kapatabilirim?

Instagram hesabım çalındı nasıl kapatabilirim sorusunun cevabını merak ediyorsanız muhtemelen bu talihsiz olayla karşılaştınız. Endişelenmeden önce Instagram hesabı çalındıktan sonra yapılacaklar hakkında sizlere bilgi verdiğimiz bu yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Öncelikli olarak bu mağduriyetler son zamanlarda bir hayli artış göstermektedir. Sosyal medya hesabının çalınması zaten başlı başına bir sorunken çalanlar hesabı çalmakla yetinmemektedir. Çalınan hesabın listesinde bulunan kişilerden para talep etmekte ya da onlara da link gönderip onların da instagram hesaplarını çalmaya çalışmaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi kesinlikle yabancı linklere tıklamamak! Aksi takdirde kendinizi “Bilinmeyen linke tıkladım hesabım çalındı” diye üzülerek bulabilirsiniz.

Diyelim ki bilinmeyen bir linke tıkladınız; kesinlikle bilgilerinizi instagramın sitesi ve uygulaması hariç hiçbir platformda kullanmayınız! Eğer girdiyseniz ve instagram hesabınız çalındıysa "çalınan instagram hesabımı nasıl kurtarırım" diye kara kara düşünüyorsanız bununla ilgilide sizlere bilgi vereceğiz ama unutmayın hesabınız çalındıktan sonra hiçbir yöntem size instagram hesabınızı yüzde yüz geri getiremez.

Hesabımın Çalındığını Nasıl Anlarım?

Instagram hesabınıza giriş yapamıyorsanız ve hesabınıza ne olduğunu merak ediyorsanız hesabımın çalındığını nasıl anlarım diye düşünüyor olabilirsiniz. Defalarca kez giriş yapmaya çalışıp başarısız oluyorsanız ne yazık ki hesabınız çalınmış ve bilgiler değiştirilmiş olabilir.

İnstagram hesabınıza giriş yapmaya çalıştığınızda "Kullanıcı adı bir hesaba ait değil " gibi bir uyarı alıyorsanız hesabınız çalınmış olabilir ya da silinmiş olabilir. "Şifrenizi yanlış girdiniz" gibi bir uyarı alıyorsanız bu demek oluyor ki şifrenizi yanlış girdiniz. En iyi ihtimal elbette bu olacaktır. Ancak instagram hesabınızın şifresini doğru hatırladığınız halde giriş yapamıyorsanız; ya hesabınızı çalan kişi şifrenizi değiştirmiş ya da siz şifrenizi yazarken yanlışlık yapıyorsunuz.

İnstagram hesabınız çalınmışsa muhtemelen şifre ile beraber mail adresiniz de değişmiştir ama yine de değişmemesi ihtimaline karşı mailinize şifre sıfırlama bağlantısı gönderebilirsiniz. Bunun için instagram üzerinden şifremi unuttum butonuna tıklayarak şifre sıfırlama bağlantısı alabilirsiniz. Tabi ki mail adresiniz değişmemişse! Mail adresiniz değiştiyse instagram hesabını geri alma biraz zorlayıcı bir konu olacaktır.

Instagram Hesabını Geri Alma

Instagram hesabını geri alma bazı durumlarda mümkün olmasa da denemeniz gereken adımları ve bu talihsiz olayla karşılaşmadan önce yapmanız gerekenleri sizlerle paylaşacağız. Hiçbir yol işe yaramadıysa aşağıdaki instagram linkine tıklayarak instagram destek birimine instagram hesabım çalındı diye şikayet edebilirsiniz.

Burada sizden istenen bilgileri eksizsiz olarak doldurmanız hayati önem taşımaktadır. Unutmayın instagramın çok sıkı bir politikası vardır. Bu yüzden kendi hesabınız bile olsa geri alamama ihtimaliniz her zaman olacaktır.

https://help.instagram.com/contact/606967319425038

 

Hesabım çalındı şikayetlerinizi mail yoluyla aşağıdaki maillere de atabilirsiniz.

help@instagram.com

complaint@instagram.com

Bir diğer yöntem de şikâyet sitelerine şikayet etmek olabilir. Bu tarz siteler de sizin adınıza instagram mail gönderecektir buda sizin elinizi güçlendirebilir. Örnek olarak www.kotucikti.com adresine şikayetlerinizi yazabilirsiniz. Tüm bu işlemleri yaparken size küçük bir tüyo vermek istiyoruz! Her zaman instagram hesabınıza girdiğiniz cihazlardan yapın. Hatta her zaman giriş yaptığınız internet bağlantısıyla bu işlemleri yapmanız hesabınızı geri kazanmanızda büyük rol oynayacaktır. 

Unutmayın instagram bilgileriniz instagram sunucularında şifreli olarak tutulmaktadır eğer hesabınızı geri alabildiyseniz iki faktörlü doğrulama yöntemini kesinlikle aktif etmelisiniz böylelikle yapacağınız işlemlerde sizlerden SMS ile doğrulama isteyecektir. Bir başkası işlem bile yapmış olsa artık sizin onayınız olmadan bu işlem gerçekleşmeyecektir.

 

Instagram Hesabımın Çalınmasına Nasıl Engel Olabilirim?

Instagram hesabımın çalınmasına nasıl engel olabilirim sorusunun cevabını araştırmaya başladıysanız bu bilgiler tam olarak sizler için. Instagram hesabının çalınmasını nasıl önlerim diye düşünüyorsanız aşağıdaki maddeler işinize yarayacaktır.

 

Öncelikle artık hemen hemen tüm aplikasyonlarda bulunan iki faktörlü doğrulamayı kesinlikle aktif hale getirmelisiniz.

Kaynağını bilmediğiniz linklere yakınlarınızdan bile gelse kesinlikle tıklamayın çünkü onların da hesapları çalınmış olabilir.

İnstagram giriş bilgilerinizi erişilebilir yerlerde not etmeyin.

İnstagrama giriş yaparken kesinlikle uygulamanın gerçek instagram uygulaması olduğundan emin olun ve webden yapacağınız girişlerle adres satırında www.instagram.com adresini görmeden kesinlikle kullanıcı bilgilerinizle giriş sağlamayın.

Yazımızı buraya kadar okuduysanız bilinçlendiniz demektir! Bu sayede hem sizin hem de yakın çevrenizin güvenliğini korumanız mümkün olacaktır. Instagram ile ilgili şikâyetleriniz, instagram şikâyet konusunda yardım almak için deneyimlerinizi www.kotucikti.com’ a yazabilirsiniz.